19. feb, 2015

Erfraingsformiddler

Jeg kjørte til Oslo på tirsdag, for å være med på en samling for erfaringsformidlere :)
Dette er personer som har vært brukere av kognitiv terapi og som ønsker å dele  av sine erfaringer.

Vi skal være med i et prosjekt som forhåpentligvis blir større og større etterhvert. Vi er den første gruppen som skal være med på dette og veien kommer til å bli lagt etterhvert som vi går. Utrolig spennende å få være med å bygget opp noe slikt.

Bakgrunn for prosjektet er:

Felles ønske om å bidra til en bedre utdanning av psykisk helsepersonell gjennom integrasjon av brukermedvirkning i opplæring.
Målet med erfaringsformidling i undervisningen er å styrke brukernes mulighet til å påvirke egen behandling, øke symmetri mellom bruker og behandler og minske stigma.
.

Hva er en erfaringsformidler?

En person som på bakgrunn av egen erfaring med å gå i terapi formidler sider av dette helsepersonell i den hensikt å styrke samhandlingen mellom pasient og terapeut.
Den er erfaringen som skal formidles, omhandler den terapeutiske prosessen og forhold knyttet til veiledet selvhjelp.
En forpliktelse knytter til rollen ved at man skal formidle egne erfaringer og representere andre brukere.
Evnen til å ordlegge seg på en måte som får frem det man vil formidle.

De som arrangerer dette prosjektet er Norsk forening for kognitiv terapi v/Arne Repål.
 

Det som skjer videre no er at jeg skal ut å holde 4 "foredrag" for helsepersonell som skal videreutdanne seg innen kognitiv terapi. Etter det, så skal jeg til Oslo igjen for å få vite veien videre. Det er dette jeg alltid har drømt om, dette med å kunne påvirke systemet i behandlingen innen psykisk helse. Det er så mye som blir gjort uten at det har noen virkning på brukerene. Men no skal dette bli en forandring på, Endelig! :)

Jeg er bare SÅ utrolig takknemlig for at jeg får denne muligheten og at jeg kan hjelpe brukere som ikke når frem. Samtidig som at jeg kan ytre mine meninger og erfaringen for å "hjelpe" behandlere til å møte brukeren på en mer konstruktiv måte.

Jeg skal også være med å lage en Håndbok i erfaringsformidling. Denne kommer etterhvert på nett også, slik at flest mulig kan ha nytte av dette :)

Så til alle dere som har fulgt meg over tid, så kan dere sikkert forestille dere hvordan jeg har det no. Helt utrolig at dette endelig skjer meg. Vil takke "helten" min Ingvard Wilhelmsen, som har så tro på meg at han fortalte meg om dette prosjektet ;)

Gleder meg til å begynne for fullt og dele erfaringen min med andre, Endelig skal 27 års sykdom brukes til noe positivt.

 

Varme klemmer fra en lykkelig Sissel <3