12. apr, 2015

Skrevet september 2012, men legger den ut igjen her i bloggen .

Joda….om man har angst eller ikke ,så er høsten en utfordrende  tid for alle.

Høsten var for meg ett mareritt.  Allerede i slutten av juli kunne jeg kjenne på kroppen at høsten nærmet seg. Angsten steg, muskelsmertene ble sterkere og humøret var på bånn hele tiden. Matlysten var ikke der i det hele tatt og søvnen uteble i lange perioder. Ett mareritt som jeg ALDRI trodde jeg skulle få en slutt på.
På en måte så aksepterte jeg, at det var slik denne verden var laget for meg.
Det var slik jeg skulle leve livet mitt og ferdig med det.
Alltid var jeg uopplagt og sofaen/sengen var min beste venn.
Det var så gale til tider at jeg ikke orket å gå rett i postkassen engang. Skremmende !!

I tilfrisknings -prosessen min var det viktig for meg å bruke naturen. Det å kunne puste inn frisk luft og se at ved alle årstider finnes det en sjarm. Alle årstider har en misjon for at verden skal bestå. Høsten skal passe på at døde «ting» slipper tak, slik at det er klart for at nye «ting» skal få gro. At verden skal få ett år til med sin vakre natur.

Det er utrolig mye vakre farger og inspirasjon i en høst – natur. Man må bare lære seg å bruke sansene riktig.
Her må man bruke både lukt, syn, hørsel og kjenne faktoren :)
I visse tilfeller skal man også bruke smakssansen, f.eks når man skal høste høstens goder…sopp, multer, epler,plommer osv…..
Eller som jeg er begynt med……hjortejakt.

Da jeg begynt å trene på dette så lærte jeg meg først å meditere.

Man trenger ikke å kunne meditere, men man skal kunne lære å slappe av  såpass  at man skal kunne konsentrere seg om å være rolig. Derfor synes jeg at det var spennende og nyttig å lære meg denne metoden, for å finne fred med meg selv. Lære å puste riktig for å kunne utvinne naturen maksimalt.

Dette var ikke gjort på en to tre……Når man er så full i angst så har vi store problemer med å fokusere på kropp og pust. Dette gjelder alle som er redd og bekymret for noe. Men det er akkurat dette vi MÅ ta kontroll over.
Uten pust kommer vi ikke noe særlig langt. Sånn er det med det :)

Når jeg hadde trent litt på dette med pusten hjemme, så tok jeg den med meg ut i naturen. Det å dra inn frisk og ren luft gjør at en ny livsgnist våkner i deg :)
Hvis man ikke klarer å gå på tur, så gå bare ut på trappen eller åpne ett vindu og stikk hodet ut. Lukk øynene og fyll lungene med frisk luft! INGENTING er bedre for oss som sliter psykisk.

Etterhvert så klarer du gjerne å gå en tur i skogen osv og da skal du holde fokus på fargene! Du kan «snakke» til deg selv, å rose naturen for den jobben den gjøre for at vi skal trives. Du skal finne positive ting når det gjelder høsten, ikke «bare» klage på regnet som kommer…….
Hadde det ikke vært for regnet så hadde ikke denne planeten overlevd. Det handler om å snu det negative til det positive!

Uansett hvor svart/hvitt du  ser, så kan du klare å se farger ved å trene tankene dine…… Det er dette alt handler om :)
Det er DU som bestemmer HVOR deprimert du vil være! Hvis du holder fokus på det positive, så vil verden din bli utrolig mye mer morsom å være i. Det var vanskelig, men JEG klarte det :) Og livet mitt er SÅ utrolig mye bedre <3

Så alle sammen……..Vær barnslig, snakk med deg selv, tenk positivt og finn gleden av å være litt «galen» :)

Jeg skal  love deg at dette er medisin nr 1 OG det er mye bedre enn piller :)

Vær også kreativ….f.eks : ta med blader inn og pynt med de, lim de inn på papir og lag bilder, ta med grener og mose……det er ingenting som er dumt å bruke av naturen til å fokusere øynene på. Jo mer du klarer å Se av naturen, jo friskere blir du <3

Så med dette ønsker jeg at alle skal gå ut å oppleve høsten. Høre på vinden, kjenne dråpene som treffer ansiktet ditt og nyt alle de deilige fargene! Om du blir våt og kald, så kryper du opp i sofakroken med ett ullpledd og en kopp kakao.
Du har hermed ingen unnskyldning til ikke å prøve !

Varme høstklemmer fra en som vet at dette funker <3