4. nov, 2015

Det virker igjen......Flinke Mikkel :)

Ja, da er det nesten slutten for behandlingen til Mikkel . Han har vært kjempe flink selv om han har møtt ganske mange hindere på veien.

Jeg ble kjent med Mikkel for ca 1,5 mnd siden. Ble kontaktet av han på Facebook etter at han ble "henvist" til meg fra helten min Ingvard Wilhelmsen.

Mikkel er en bedagelig gutt på 30 år og liker absolutt ikke for mye stress. Dette gjør at han faktisk blir syk. For mye mas og press gjør at han lukker seg og ikke orker å ta det til seg. Han har lett for å stenge ute alt som trigger angsten hans. 
Dette la jeg vel merke til ganske fort etter at jeg begynte å jobbe med han i Oslo. Det å bli eksponert flere ganger pr dag over noen få timer ble litt mye for han. Han klarte det, men ikke over flere dager i strekk. Dette endte med at han ble dårlig.

Etter ca 1 uke alene i Oslo med å trene på eksponering, så fikk han seg et tilbakefall. Da bestemte vi oss for at han skulle komme hit til meg på Ådland og bo. For dere som ikke vet hvor Ådland er, så er det på en øy utenfor Bergen og et stykke ut på Landet :)
Dette funket mye bedre for han og han begynte å jobbe intenst med seg selv. Her var han uten venner, jobb og familie. Dette gjorde nok til at han kunne konsentrere seg mer om den jobben han måtte gjøre. Det er veldig lett å falle tilbake eller rømme "inn i" gamle vaner om man er for nær de. Derfor var det veldig viktig for Mikkel å kunne komme seg vekk derfra.

Han var hos meg og min familie i 1 uke. Denne tiden brukte vi på å spise 4 måltider for dagen og drikketrening stort sette over hele døgnet. Det viste seg nemmelig det at Mikkel slet mer med drikkingen enn maten. 
Vi tok det i etappevis og sent. Dette passet best for Mikkel. Alle er vi forskjellige og noen trenger lengre tid enn andre. Derfor er det så viktig at en tar hensyn til dette og at alle blir behandlet etter hvordan de er skrudd sammen :)

Etter som dagene gikk, så var han mer og mer alene med spisingen og drikkingen. Han gikk på turer og passet på at han var langt unna folk. For at jeg skulle være 100 % sikker på at han gjorde det han sa, så sendte han meg videoer når han var ute alene. Veldig greit og da måtte han faktisk gjøre de forskjellige øvelser.
Dere må huske på at før han kom hit så hadde han det veldig vanskelig. Han klarte ikke å drikke inne og gikk ut i gaten for å klare det. Han måtte gå på legevakten for å spise, for å være sikker på at folk kunne redde han om det satte seg fast. Han drakk også alkohol for å kunne slappe litt av for å få i seg maten!!! Dette er noe han har helt sluttet med og har ikke drukket noe alkohol siden han kom her til meg :) Flinke Mikkel :)

No er han dratt tilbake til Oslo og vi har mat"dater" over Skype.....Helt genialt :)
Vi prøver å få til frokost, lunsj , middag og kvelds.....men det er ikke alltid like lett å få til alle måltider. Men selv om vi ikke ser hverandre, så spiser han alle måltid. Han kan forsatt kjenne at angsten er sterkere under noen måltid enn andre. Men han forsetter alikavel og lar ikke angsten ha kontollen. Han vet hva som må til for å overvinne dette og har lært seg de verktøyene jeg har gitt han. Så no trener han selv fra morgen til kveld. Han er begynt i jobb igjen, omgåes venner og drikker ikke alkohol. Hurra!!!!

No har vi torsdag og fredag igjen og så satser vi på at han klarer seg selv etter det. Selvsagt er jeg der for han om han trenger meg mer, men jeg tror han klarer dette. Han er utrolig flink og sta og ønsker virkelig å bli frisk! Dette er veldig viktig om man vil bli frisk. Det er en ganske tøff behandling, men den virker så utrolig godt og raskt. 

Så jeg er veldig fornøyd med behandlingen og det tror jeg Mikkel er også. 

Vi får se hva han mener når han skriver ett sluttinnlegg i bloggen min etterhvert :)
Gled dere, det gjør iallefall jeg :)

Så til alle sammen: Gi aldri opp selv om det virker håpløst, det finnes hjelp til alle om man søker etter det <3