4. jan, 2018

Familie eller ikke? Bestem dere!!!

En trist historie, men sann. Og uvirkelig for oss som har et normalt forhold til familien våres <3

 

 

For 26 år siden kom det en liten og perfekt jente til verden I Bergen. Forholdet mellom moren og faren var over, men han var med på fødselen.

Han var ifra Østlandet og valgte å flytte tilbake der noen uker etter at datteren var født. Det var ikke mye kontakt han hadde med mor og datter i Bergen, men det var hans valg hvordan han ville leve livet sitt og det fikk konsekvenser. Nemlig å ikke få møte datteren sin så ofte.

Moren valgte å ikke fortelle så mye om faren og resten av hans familie grunnet deres «problemer», men hun viste bilder av far, tante, kusine, Farmor og farfaren og fortalte det hun kunne om de, men lå litt skjul på hvorfor det ikke var noe særlig kontakt.

En dag fikk moren et brev fra en advokat (faren sin) som ønsket at jenta hennes skulle ta en DNA prøve da han plutselig hadde fått for seg at han sikkert ikke var jentas far og ville slippe unna bidragsplikten!!! Moren synes det var ille at hun måtte inn å stikke i de tynne blodårene på jenta si, men hun måtte bare gjøre det :( Svaret tilbake var at han var faren og søknad om å slippe å betale bidrag falt bort.

 

Hele familien på Østlandet tok aldri kontakt med henne. Det var ingen julekort, bursdagskort eller gaver. Det var noen år helt i begynnelsen av hennes leveår, men det var det. Hun forsto nok aldri hvorfor alt stoppet helt opp og skjønte heller ikke hvorfor de ikke brydde seg mer. Moren visste mer om familien og hvorfor de ikke hadde «tid» til henne, men hun valgte å ikke si så mye om dette da det bare er egoistisk og trist hele greiene.

Da fokuserte hun heller på å nyte godt av de som virkelig var glad i henne. Moren, søskene, mormoren og bestefaren, kusiner og fettere på moren sin side. De behandlet henne som en prinsesse og ble veldig bortskjemt av de kan man si......hehe :)

 

Moren snakket av og til om dette til henne når hun ble eldre og spurte om hun ville ta kontakt med faren......men hun følte ikke at det var noe hun ville gjøre etter alle disse årene. Hun mente vel også at om de ønsket kontakt med henne så kunne de gjøre det. Hun var no ikke så vanskelig å finne hvis de ønsket det!

Moren fikk en ny mann som tok seg av datteren og behandlet henne som sin egen og kaller han for pappa den dag i dag. Han gjør heller ikke noe forskjell på sine to gutter og denne jenta :) Det er familie det, spør dere meg....... <3

 

Det er mye moren kunne ha skrevet om familien på Østlandet, men velger å la det meste være. Det eneste hun vil si er at faren og tanten vanket i det feile miljøet og tok sine valg etter den livsstilen. De måtte jo selvsagt få bestemme dette selv, men synd at det skal gå utover en uskyldig jente som bare ville bli behandlet og vært glad i som de andre i den familien. Ikke mye å be om egentlig.

 

Så for et par år siden skjedde det noe. Hun hadde hatt kontakt med kusinen sin over en periode og hun fant fort ut at hun hadde også havnet i feilt miljø. Hun snakket om dette til moren sin og de fant ut at de ville ta henne hit til Bergen for å prøve å hjelpe henne. Vekk ifra miljøet og de som ikke hadde respekt for at hun ville bli kvitt problemene sine.

Det var mye som måtte ordnes mht til flytting osv, men de fulgte henne på kontorer osv for å få alt på plass. I mellomtiden fikk hun bo hos moren til denne jenta og hennes familie. Datteren hadde flyttet ut for noen år siden og hadde selv samboer og barn. De hadde ikke så stor plass og dermed ble det til at hun bodde hos «filletanten».

 

Etterhvert fikk kusinene seg leilighet og hun kunne flytte for seg selv. Hun fikk hjelp til å innrede osv og familien her i Bergen var alltid der for henne når hun trengte noe.

 

Det som no skjedde med resten av familien på Østlandet (utenom faren) var helt sprøtt !

 

Plutselig tok farmor og farfar kontakt med henne og de avtalte besøk, de ringte henne, sendte henne penger til å betale årsavgiften på bilen siden hun ikke hadde fått noe av de i alle disse årene. De snakket med oldebarna sine på skype og da fikk de lære at de hadde familie på Østlandet og. Ungene var kjempe glade og snakket konstant om de og hvordan de gledet seg til å ta toget for å dra å besøke de. De sendte bilder av seg til oldeforeldrene og var helt i ekstase !

Det var mange gode ord som kom fra besteforeldrene hennes og det ble et skikkelig godt forholde mellom de. Alle var glade :)

Moren snakket også mye med de mht til barnebarnet som var flyttet hit til Bergen og sa at de var veldig takknemlig for at de ville hjelpe henne. Selv om de ikke hadde hatt kontakt på mange år, så tenkte moren at det skulle da bare mangle.......hun er jo et menneske som trenger hjelp! Familie eller ikke! Sånn var det denne familien i Bergen tenkte........

 

Det gikk greit en stund, men så plutselig så begynte det å komme besøk med toget til henne fra Østlandet. Denne kusinene begynte å lyve om det som foregikk i leiligheten osv og vi såg at hun hadde falt tilbake til gamle vaner.

Plutselig så pakket hun noe av sakene sine, tok hunden og dro tilbake til Østlandet. Hun hadde nok tanker om å komme tilbake, men etter at husvertene måtte ringe politiet pga bråk så ønsket de henne ikke tilbake igjen.

Der sto da familien her i Bergen tilbake og måtte rydde opp i alt etter henne. De bestemte seg da at de ikke ønsket å hjelpe henne her lengre da det ble for mye usannheter om det meste. De kunne ikke stole på henne videre..........

 

Jenta hadde kontakt med besteforeldrene på Østlandet en stund til, men plutselig så stoppet det helt opp igjen. Moren ringte flere ganger og lurte på hva som foregikk.........men fikk beskjed om at det var ingenting og at de forsatt ville ha kontakt med henne. Oldebarna spurte jo også om de og når de skulle dra på togtur for å besøke de........ :(

 

Jenta sendte text meldinger til de osv, men ingen tok kontakt tilbake !!!!! Det var som at alt bare var en drøm. De var tilbake til utganspunktet! HVA SKJER MED ENKELTE FOLK?!!!!!

 

Ikke hadde de bare såret jenta igjen, men no hadde de dratt med seg oldebarna også!!!!! Hva i helv....er det som foregår oppi knotten på enkelte?????

Jeg som sitter å skriver dette no er så sint at jeg skjelver!!!

 

No har det nett vært jul og ingenting INGENTING kom til jenta og hennes familie! Ikke kort, ikke gaver, ikke en tlf ....INGENTING!!!

 

For et par mnd siden fikk kusinen en jentebaby og jenta kunne se på Facebook at hun feiret julen med besteforeldrene sine og resten av familien på Østlandet ! Men de ofret ikke henne en eneste tanke!!!

Seriøst??!!!! Det blør i mitt hjerte når jeg skriver dette . Det er jo bare grusomt :/ Tenk å være så vond, ondskapsfull og lite voksen som disse er! Skammelig!

En ting kan jeg no si og det er at de som er i det «feile miljøet» har mye større hjerte enn de som sitter på sin høye hest og ikke ofrer en tanke på hva gale de gjør, bare de har det bra selv! Fy skam!

 

Heldigvis er denne jenta sterk og hun vet at hun har mange rundt henne som elsker henne og familien hennes og de forteller henne dette ofte! Men en slik sak påvirker jo selv den sterkeste !

 

Hva tenker dere andre som leser dette? Tror dere at det er mange som er slik?

« Føler meg skikkelig skremt bare ved tanken»