25. jan, 2018

Panikkanfall og Angstanfall......Hva er forskjell?

I det siste har vi hørt mye om denne flotte damen, programleder Jannecke Weeden som fikk "panikkannfall" på direkten hos God Morgen Norge. Vidoen kan sees her: https://www.tv2.no/a/9604626/

Jeg skriver dette innlegget med all respekt for Jannecke og den jobben hun har gjort for å kunne klare å leve med angsten så bra! Bli utrolig glad når jeg ser hvordan hun takler det <3

Siden jeg ikke kjenner hele hennes historie og ikke vet hvor kraftig hun har vært anngrepet av dette, så sitter jeg igjen med et behov for å kunne skrive litt om dette temaet selv om jeg evt tråkker noen på tærene, men det får jeg bare stå i........

Vi med erfaringer ang dette som såg programmet kunne se hvordan hun hadde det. Som hun påpeker så gjør hun mange bevegelser og er veldig urolig i kroppen. Det er dette vi med erfaring klarer å "lese" og vi føler med henne.
Det som jeg har hengt meg opp i er: Dette er ikke det vi kaller Panikkannfall ! Det hun hadde på tv var ett Angstanfall !
Det er en ganske stor forskjell på disse to og som en venninde av meg sa : "Det er et hån mot de som virkelig har ett Panikkanfall"! 
Vet dere.....jeg må si meg enig faktisk.
De som ikke har noen problemer med dette og har vanskelig å forstå hvor ille dette kan være, får ett helt annet inntrykk av dette store problemet etter å ha sett dette programmet. Det er veldig synd at det blir sånn, da f.eks jeg som jobber med dette no, håper at folk virkelig skal fortså hvor ille dette kan være....... Så her er mine erfaringer:

Når jeg var syk så kunne jeg gå på handlesenter i fred og ro og PLUTSELIG så satt panikken inn...Den er 100 ganger sterkere enn angst! Jeg sank sammen på en benk eller på gulvet og fikk ikke puste. Jeg mistet følelser i arm og ben og såg uklart. Pulsen min var skyhøy høy og den var vanskelig å få i normal rytme. Svetten silte og klær ble kastet av. Jeg brydde meg ikke om at mennesker sto rundt meg, for det var en hel annen verden jeg liksom var i.  Sykebil ble ringt etter og jeg havnet på legevakt/sykehus. 
Hvis jeg satt på i bil så måtte bilen bare kjøre fortest mulig ut av veen og slippe meg av. Hvis jeg satt på buss så hendte det at jeg måtte utav bussen og gå resten av veien hjem selv om det var langt.
Jeg kunne våkne midt på natten og stå i sengen med panikk fra helvete og ikke skjønne hvorfor det skjer. Bare at det skjer meg og verden rundt meg bare raser sammen.......

Dette heter Panikkangst! Har man panikk, så flykter man eller forsvinner inn i en "sjokktilstand".
Har man angstanfall sånn som Jannecke Weeden hadde på tv, da har man mer kontroll på dette.

Dette er veldig viktig å få ut til verden da mange av de som aldri har opplevd dette ikke skjønner hvor ille det kan være. Hvis folk sitter igjen med "bare" det de såg på tv, ja da er de som sliter med panikk ille ute å kjøre. For de som ikke har erfaring, så sier de til deg selv......"jaja, dette er jo ikke så ille som folk vil ha det til"!!!!   Feeeiiiiiil !!!

Dette er en av de tingene jeg er opptatt av at folk skal prøve å forstå, hvor JÆVLIG dette er og ikke få ett mildere syn på det... Det går jo helt feil vei! 

Jeg vil også pressisere at det går helt fint ann å bli helt frisk fra dette, men en del velger å lære å leve med det, da de ikke helt tørr å gi slipp. Det er fakta! 

Jeg er blitt helt frisk fra dette etter 30 år med disse lidelsene. En må ta et valg i livet sitt og leve etter det. Basta! 
Som jeg sier: Man må ommøblere hodet sitt :P

Det er dette jeg lærer de som jeg hjelper og det funker 100% ser det ut som :) Ingen som har meldt tilbake om at de har fallt tilbake i gamle mønstre iallefall :)
Så Jannecke Weeden kan helt sikkert bli helt frisk fra dette og ikke ta til takke med å leve med det. Det er slitsomt og hele tiden kjenne på angsten og det tar mye energi. Og når man utsetter seg selv for store påkjenninger som hun gjorde med å være på tv, så får en nesten alltid reaksjoner etterpå......og det gjorde hun.

All respekt til deg Jannecke og så håper jeg at du klarer å bli kvitt det helt! Det er en befrielse uten sidestykke....hehe :D 
Jeg har no vært frisk i snart 8 år og jeg kjenner at jeg lever igjen....... <3

Så håper jeg at ingen tar seg nær av dette innlegget, for det er viktig å sette fokus på dette for at mennesker i gaten skal få øynene opp å se hvor ille det virkelig kan være !

 

Varme klemmer fra meg til dere alle <3