Tommy`s Historie

24. aug, 2015

Etter at vi la ut i bloggen om hvordan Tommy ble behandlet av Nav, så tok lokal avisen Strilen kontakt med oss ang et intervju.

Dette kan dere lese om her :  http://www.strilen.no/arkiv/Nyheter/Kritiserer-Nav-som-smalege-350091.html

Håper at dere alle skriver en kommentar på hvordan dere oppfatter dette. Takk :)

5. aug, 2015

Dette fikk vi erfare på Nav i dag ! Skremmende !

Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne , men det er vel bare å skrive det slik vi opplevde det.

Vi stilte opp på Nav i dag kl 10 som avtalt og spurte om vi kunne få snakke med vikaren som var der istedenfor hans faste saksbehandler. Det fikk vi, men hun ble ikke der så lenge. Jeg spurte henne hvilket mandat hun hadde som kunne overstyre ansvarsgruppen sine meninger og da ble vi stoppet. Vi fikk snakke med en annen der med mer erafring. Det viste seg nemmelig at vikaren aldri hadde jobbet på et Navkontor før og kom sikkert rett fra skolebenken. At de i det hele tatt kunne sette henne på den så alvorlig sak , er meg helt ubegripelig!

Men vi fikk komme inn på et rom sammen med en saksbehandler med mer erfaring og de var ringt til Tommy`s ruskonsulent og fikk henne til å være med på møtet.
Jeg spurte rett ut hva de tenkte med, om de i det hele tatt ikke tok hensyn til menneskene oppi dette?!
Ja, jeg vet at regler er regler, men den biter jeg ikke på!!!  De driver et servicested og SKAL ta menneskelige hensyn. Basta! Ingen skal ta den vekk fra meg/oss!
Det spiller ingen rolle om de er narkomane, hvite, svarte, gule, blå osv.......de skal behandles med respekt, men det gjør de ikke!

Jeg er en person som har levd et ganske langt liv og over halve livet mitt har jeg vært syk. Jeg har hatt med Nav å gjort i alle disse årene grunnet at jeg var ufør.
Jeg er ferdig med å bare jatte med for å slippe stresset. Jeg gidder ikke gå rundt grøten for å få ut mine meninger. Jeg sier rett ut hva jeg har mener og så får motparten ta det til seg som de vil. Jeg vil ta kontroll over livet mitt no og ikke motsatt. Jeg vil hjelpe de som er svake i samfunnet, slik at de slipper å føle seg som en dritt fordi Nav klarer å trykke de ned. Det må bli en slutt på dette!

I dag opplevde vi at det var viktigere å spare penger, enn å hjelpe Tommy med å klare å holde seg unna miljøet! Ja, det er ikke klokt!
Grunnen for at han ble plassert mitt i byen på et appartment, var fordi at det var det billigste alternativet!!!!!?????? Jeg sa bare: Du kødder med meg?! Jeg ble helt paff!
Der betalte de 699 pr natt og på det hotellet som er her ute i "ødemarken" UTEN miljøet måtte de ut med 1300 kr. Jeg kan se at det er litt vanskelig ja sa jeg, men med andre ord så er ikke Tommy sin helse og liv mer verdt?! Det er jo det det er snakk om her! Neiiiiiii, sa de . Du kan jo ikke måle det sånn! Næhei sa jeg.....hvordan skal jeg måle det da?! *Stille*😉 De kom med en masse forklaringer, lover og regler.......hva hjelper det vel Tommy?!

Det er jo mange slags mennesker og man må jo bare innrømme at noen driter i seg selv og hele verden. Jeg skjønner at en må ha strenge regler og krav til disse som ikke viser noe interesse for sitt liv eller andres,OG det er her alt svikter! De er fullestendlig klar over det og sitter der å er enige, men systemet svikter så til de grader!
Istedenfor å SE hvert menneske som et individ, så kjører du de samme løp på alle sammen! Det går jo ikke ann!
Tommy som har holdt seg rusfri lenge no, blir satt sammen med de som ikke ønsker forandring. Han er helt uten medisiner og nervene er på høykant. Hvor lett er det ikke for han å skjeie ut når det er fest og rus på naborommet? Her er det ikke snakk om å ha karakter og at han må tenke på ungene som en mann kommenterte i bloggen i går. Det er ikke dette det går på. Jeg ble temmelig sint når jeg såg det svaret, men tenkte at her er det en som ikke helt vet hva dette dreier seg om. Jeg kan ikke påstå at jeg vet så mye om det å være narkoman heller, men jeg har vært avhengig av vanedannede medisiner når jeg var syk og jeg vet hvor vanskelig det var å bli kvitt de. Jeg måtte innlegges sammen med narkomane faktisk for å klare å slutte med de. Jeg kjenner til det sterke "suget" som de snakker om. 
Og når du da må gå inn i en BAR for å hente nøkkelkortet ditt til rommet, ja da sender de deg rett til ulvene. Det er faktisk ikke noe å diskutere. Det er det de gjør! Ingen som må prøve å forklare noe annet til meg eller å unnskylde det !

Enn hvor mye vi prøvde å forklare denne situasjonen, så vikert de ikke en tomme på noenting. Regler er regler ! Kjøss meg......Så dumt at en blir dårlig av det !
Når du ser at et menneske vil gjøre en forandring, at han klarer seg no, at han er på vei inn i videre behandling, at ruskonsulenten i dag kunne bekrefte at han er "prioritert" i køen, at det tar max 1 mnd før han er inne, Ja da skal man kunne klare å tenke litt logiske tanker å jobbe rundt dette ! Drit i reglene Nav, det er et menneske dere har med å gjøre! Dere har ingen mandat til å dømme et menneske, alle skal ha respekt ! De kunne like godt å tatt rullestolen fra en lam og nektet de trening til å bli bedre! Jeg blir bare SÅ forbannet!

Alt i alt så tok de oss på alvor at han IKKE skal vekk fra denne øyen. Han skal ikke over broen der hans gamle miljø begynner. Det er kun dette han så inderlig ber om. Han er ærlig og tar voksne avgjørelser. Det eneste han ønsker er å komme frisk og glad hjem til sin kjæreste og 2 små nydelige barn. Det er søren ikke mye å be om. Det er snakk om max 1 mnd. Nav kan reise på kursstudier til syden, men Tommy kan ikke få dekket kosnader til å dekke bosituasjonen hans i max 1 mnd for å holde seg unna miljøet! Jada, sykt, sykt sykt........ OG ja, jeg vet at disse pengen ligger i forskjellige "potter" i kommunene, men det kunne ikke bry meg mindre ! Man må se en helhet på ting. Ikke finne unnskyldninger for å redde seg selv.....det er for dumt!

Så konklusjonen på det hele er at Tommy når skal bo hos oss til han kommer videre i behandling. Jeg ga Nav grei beskjed om at de måtte betale for oppholdet hans her hos oss og, for de skal IKKE få fraskrive seg ansvaret selv om familien hjelper til. Har vi et Navkontor så får de det ansvaret de er der for uansett! Det er derfor de er der!  Vi fikk dette igjennom 🙂

Så no skal han få bruke den tiden han har før han skal inn å kjempe sin livs kamp videre, på kjæreste og unger. Dette gir han krefter og styrke til å fullføre. Jeg skal være der for han hele tiden og passe på at han har det han trenger ❤

Vi må også få takke for alle dere flotte mennesker som svarer her i bloggen, som har tatt kontakt privat på facebook og tilbudt sin hjelp. Vi er helt satt ut av viljen og snillheten til dere alle ❤

Som noen av dere sikkert har fått med dere,så ønsker Tommy å bruke sin tid til å skrive om livet sitt og prøve å hjelpe andre i samme situasjon når han blir helt frisk. Dette er noen han brenner skikkelig for og det er SÅ utrolig viktig å ha drømmer og mål i livet. Så i går la jeg ut en annonse på facebook, der jeg spurte om det var noen som hadde en billig pc å selge eller gi bort. Utrolig hvor mange henvendelser vi har fått. Overveldende 🙂 En mann som hadde et firma ville veldig gjerne donere en pc til Tommy inntil 3000 kr og fikk beskjed om å finne seg en pc på Elkjøp og så skulle han bestille den. Han har no funnet seg en grei laptopp som hen kan bruke. Tusen takk til deg snille som ønsker han så godt her i livet.
Vi har og fått mange henvendelser om det er noe annet han trenger og folk vil gjerne kjøpe klær, sko osv til han. Tusen takk til dere alle. Dere er til en utrolig stor hjelp og ikke minst en diger inspirasjon for Tommy. Det er menmenneskelighet og kjærlighet som holder en person med problemer, oppe ❤ Tommy svever av alt det gode han no opplever og dette er den rusen han trenger for å holde seg frisk. Rett og slett kjærlighet, snillhet, godhet og omsorg. Og alt dette er gratis! Herligt 🙃

Så igjen alle sammen, Tusen takk....Dere gjør virkelig en super jobb bare ved å bry dere og heie på han fremover. Bare det å ha han i tankene i bønn eller å sende han helbredende og gode energier hjelper så utrolig mye og gjør han sterk💋

Så en ting til, Tommy har fått en liten bit av bloggen min som heter "Tommy`s Hjørne". Her vil vi legge inn det som handler om han. Det som han selv vil skrive etterhvert om livet sitt og tankene hans og det som vi skriver sammen eller jeg alene. Dette er det første innlegget som blir postet her. 

Han har også lagt på seg 15 kilo og fått "bolleskinn" 🤪 Vi mobber han litt for det og ler så vi griner. Humor er viktig 🙃😀

Håper at dere alle vil følge med han videre og heie han frem mot målet . Takk igjen ❤

 

Sommerklemmer fra Svigermor Sissel 😉