Kjærlighet gir trygghet.

Har tenkt mye på dette i det siste. Forståelse, omsorg og "jeg ser deg"-bekreftelsen gir en enorm trygghet og det er en stor kjærlighetserklæring.
Hvis dette uteblir over lengre tid, så kan det faktisk få alvorlige konsekvenser.

Jeg vet jo at ikke alle er skrudd sammen på samme måte og at menn ikke er like observang som damer, men etter min menig så blir dette en altfor lett "unnskyldning"!
Alle kan være omsorgsfull og kjærlig, men kansje noen har større utfordringer med å dele dette. Da mener jeg at det finnes hjelp og at personene som har dette problemet bør søke hjelp til å forstå motparten. 

For motparten enten i forhold eller famile/vennskap kan dette bli ganske så brutalt. Å ikke få bekreftelser år etter år, gjør at en ikke vokser og å føle seg betydningsfull. Man lærer veldig lite om ekte kjærlighet og føler seg uelsket. Dette er en fryktelig følelse å kjenne på og de kan gå inn i en dyp depresjon.
Alle mennesker trenger å bli elsket og satt pris på. ALLE! Uansett farge, legning og meninger! Man kan selvsagt ha ulike meninger om alt, men kjærligheten blir det samme uansett.

Det trenger ikke å være så voldsomt, men bare bitte små detaljer kan få en til å føle seg utrolig mye bedre. Små lapper rundtom, en liten blomst som er plukket i veikanten, et lite ord som går direkte til deg, å dele en følelse ovenfor motparten, et lite kyss eller en arm å sitte i osv. Det er kun fantasien som stopper det. For oss husmødre så kan det være så enkelt som at noen tar oppvasken/klesvasken mens vi får ligge på sofaen. Så utrolig mange som tror at det skal koste en hel haug med penger, men den beste kjærligheten er faktisk gratis! Så hvilken unnskyldninger er det til å vise mennesker rundt oss litt omsorg og kjærlighet?! Ingen!

Jeg er en person som trenger masse kjærlighet, omsorg og å bli sett. Hvis jeg ikke får dette så trekker jeg meg unna. Jeg føler meg ikke trygg da og jeg blir veldig innesluttet og lei meg. Jeg trenger å få bekreftelser at det jeg gjør er bra nok og at jeg betyr noe for andre. Det hjelper ikke å høre fra andre...."Jammen du vet jo selv at du gjør en god handling eller jobb...." jeg må ha dette fra de det gjelder, ikke bare en bekreftelse på det som evt kunne ha blitt gjort bedre eller at det du gjorde var feil. Det virker som det er mye lettere for enkelte å kritisere deg enn å skryte av deg, hvorfor det mon tro?! Jeg ville tro at det var lettere motsatt.

Hvorfor jeg føler dette slik som akkurat jeg gjør, kan jo for eksempel være noe fra oppveksten min. Jeg kan ikke sette helt konkrete ord på det, men noe har jo satt sine spor siden kroppen reagerer slik den gjør. 
Det er heller ikke så lett å komme seg videre når man føler det slik. Man blir ganske så forvirret og det går utover søvn, mat og humør. Egentlig alt det som gjør at et menneske skal holde hodet over vannet og da blir det ikke lett i hverdagen.

Så til alle dere som sliter med å gi eller motta kjærlighet og tryggehet....gjør noe med det! Det er aldri for sent. Det er bedre å oppleve en liten stund med dette enn å aldri få oppleve det. Husk....vi vet ikke hva morgendagen bringer og hvor lenge vi har våre kjære ved vår side. 

Livet er for kort til å "bare tenke på det"! Gjør noe konkret ! 

Ingenting er som å bli elsket for den du er og å få det bekreftet 👍❤

 

 

 

Vondt i Svigers-mamma hjertet mitt :(

Hvem tror de at de er?!!!!! Jeg snakker om Nav IGJEN ! Hvem er de som kan sitte der bak skrankene sine og spille Gud og dømme andre etter hva de selv mener er til det beste for andre mennesker? Hvilken utdanning har de som kan tilsi at denne unge "narkomanen" har det best ved å ta imot deres billigst tiltak og hvordan har de lov å styre over ruskosulenten og familien som er der for å hjelpe han?! Her er historien om min herlige "svigersønn" Tommy 🙂

Kort om Tommy: Etter en tøff oppvekst, så tok Tommy det feile valget å teste dop. Dette var hans måte å forlate de vanskelige tanker som er satt på hans minne. Han var da ca 11 år! Han har levd dette livet i ca 10 år no. Vi har kjent til Tommy i mange år og har "hørt" om han gjennom felles bekjente. Jeg har møtt han flere ganger i hans rustid og fått vondt i hjertet mitt hver gang ❤
De 3 siste årene har han vært kjæreste med min datter og de har fått 2 nydelige barn sammen. Tommy har da vært uten dop og vært en kjempe flott far. Ungene elsker han og det kan en se på barna når han kommer for å besøke de. De er helt i ekstase 🙂Hadde han vært en dårlig far så hadde de trekt seg unna når han kom. Her er det helt motsatt ❤

Her er historien om Tommy no: For ca 1 år siden fikk Tommy et tilbakefall og det er noe som kan skje den beste. Etter mye motgang og nerver på høykant, så taklet han ikke hverdagen så godt som han hadde gjort de siste årene. 
I denne perioden gikk min datter inn i en dyp depresjon og trengte hjelp. Vi som besteforeldre til barna grep inn og barna flyttet til oss og bodde hos oss i ca 10 mnd. 
På disse 10 mnd gikk min datter i behandling og Tommy la seg inn på rusbehandling i nordnorge. De hadde snakket sammen og bestemt seg for at dette skulle de klare og bli en familie igjen.

Tommy fant det vanskelig å være så langt fra unger og famile og ønsket seg i behandling nærmere oss. Han kom til Stavanger der de var i oppbyggingsfasen av et behandlingsted og dette ble for vanskelig for Tommy, da han trengte rask behandling og ikke være med å bygge dette opp. Han valgte da å sone 12 mnd i fengsel for å betale bøter som han hadde lagt seg opp. Under hele denne prosessen så har han holdt seg rusfri ! 

I går, søndag kl 12 slapp han ut fra Bjørgvin fengsel og satt på gaten for seg selv. Jeg og min datter var på Nav for å gi beskjed om dette slik at diverse hjelp han ville trenge var klart når han kom ut. Jeg har lenge hatt fullmakt fra Tommy der jeg kan "snakke om han " og hans saker på Nav og dette vet de om.
Da vi snakket med hans saksbehandler i forrige uke var alt ok. Hun skulle være vekke denne uken på ferie, men hadde gitt annsvaret til en annen på kontoret. 
Tommy har valgt å ikke bo sammmen med min datter og sine barn enda, da han har søkt seg videre inn på behandling her i nærheten. Han trenger forsatt behandling kjenner han og dette er en avgjørelse som bare blir tatt av en som virkelig vil ut av dette helvete! En voksen avgjørelse spør du meg! *Klapper han på skulderen*

Han har vært i møte med ruskonsulenten sin i dag og hun er i gang med å få han inn. De vil prøve å få han inn på behandling i løpet av 2-4 uker. De har søkt han inn på kriseplass og dette er han selvsagt veldig glad for. Men han ønsker som sagt å bo alene frem til dess og søkte om dette på Nav i dag. Dette skulle ikke bli noen problem sa de til oss 😲 Hans egentlige inntekt er AAP, men pga av at han satt inne så er dette stoppet. Det skal være oppe å gå igjen etter ca 2 uker, så han skulle få livsopphold i mellomtiden ! 
Tommy og min datter møtte opp kl 9.30 i dag og gjorde som de skulle og var glad at de var i gang og at min datter er så frisk at hun no kan være med å hjelpe han 🙂

Det er også laget en annsvarsgruppe rundt han der jeg, Nav, ruskonsulent og lege er med i. Dette er noe som jeg måtte få i gang før han ble sendt til nornorge. Jeg synes at det var uhyre viktig at han hadde et støtte apparat den dagen han kom ut igjen. Kjøss meg, sier bare jeg😠

Jeg hadde vært en tur hos min mor i dag og skulle på butikken etterpå. Dette visste min datter om. Så når jeg kom ut igjen derfra, så satt en fortvilet Tommy i bilen hennes. De hadde gledet seg til at han fikk et sted langt utpå landet som han hadde fått før, på en hytte.......MEN de hadde søren mag sendt han midt inne i byen på en apartement!!!! Det billigste i byen og med mange andre rusavhengige!! Hva gir dere meg?!
Jeg satt varene i bilen og labbet bort på Nav. Jeg var sint som en tyrk, men tenkte at dette må da virkelig være en glipp fra deres siden. Jeg fikk snakket med hun som var "vikaren" for Tommy sin faste saksbehandler og forklarte henne hele situasjonen hans og at han var på vei videre til behandling og at det var helt uholdbart at han skulle settes i denne situasjonen der han kunne ryke på en smell igjen.
Han har jo vært rusfri lenge og trenger ikke å dra på avrusning igjen og ville bare ha et sted der han ikke ville møte på sitt tidligere miljø. Hun nikket veldig forståelsesfult på hodet og sa at dette måtte hun jo selvsagt forandre på slik at han ikke datt utpå igjen!!! Jada......
5 minutter før de stengte kontoret ringte de fra Nav og sa at hvis han ikke tok imot tilbudet de hadde gikk han mitt inne i byen, så fikk han ikke noe annet tilbud! Dette var det billigste for de!!! På toppen av det hele skulle han få livsopphold, men fikke bare krisehjelp som er mye lavere enn livsopphold. Alt det som ble planlagt i forrige uke ble revet ned på et par timer! Til og med ruskonsulenten ringte Nav for å si at dette var en utrolig dårlig ide`i hans posisjon, men ble ikke hørt!!!!!

Da spør jeg.......Hvem i alle dager tror de at de er? Hvem har mest peiling og nok utdanning til å kunne at disse avgjørelser? Nav eller ruskonsulenten?!!!!
Jeg har fått SÅ utrolig nok av denne gjengen her på Nav at jeg snart klikker. De sparker ned mennesker som allerede ligger nede og de tar ingen hensyn! Bare de kan spare penger så driter de i konsekvensene. 
Hvor mange er det som går på Nav men ikke gidder å gjøre noe med livene sine? Hvor mange er det som bare henter penger og driter i hele verden?!!!! JA, disse kan værsegod vise noe forbedring........ Men hvorfor må de som virkelig vil bli bedre, de som vil forandre livene sine og har folk i ryggen både privat og offentlig, Hva med de? Hva med Tommy? Skal de bare få lov til å sette han på dette "dop" hotellet og fraskrive seg alt annsvar. Er det derfor vi har Nav? Skal de ikke høre på de andre innstanser som er i ryggen på han? Skal de ikke samarbeide med den annsavrsgruppen de er med i? Hav i h....er det for et egoløp de kjører??!!!! Jeg skjønner virkelig ikke hvordan de kan gå hjem å sove godt. De kan jo ikke være mennesker....heller roboter!!!

No sitter Tommy midt i byen på dette "hotellet" helt alene og med bare noen lusne kroner i lommen. Det er ikke noen måltider her og han må skaffe seg maten selv på butikker og lignende i nærheten. Joda, det kan han jo......men han går jo RETT ut i rusmiljøet jo!!!!! Halloooo......Kor dum går det ann å bli. Jeg kan ikke fatte hvordan disse menneskene på Nav har klart å gjennomføre en utdanning med den tankegangen enkelte har! Mitt sviger-mamma hjerte blør for denne herlige gutten no ❤

Jeg har sagt til min datter at hun skal kjøre til byen å hente han i morgen og så får han bo her hos oss til han kommer i behandling. Men vet dere hva........Hvis de på Nav tror at de skal slippe billig unna dette så tror de jammen meg feil ! De skal få merke at det hadde vært mye billigere for de å sendt han ut i ødemarken på en hytte enn ut her til meg. Jeg skal saumfare lover og regler i morgen og passe på at jeg får med meg alt. No er det virkelig nok!

Jeg har tro på Tommy. Han elsker familien sin og han vil gjøre alt for at de skal bli en trygg og god familie igjen. Han tar voksne valg og vil skåne de han elsker meste for det han må igjennom no. Han tenker på andre før seg selv. Han er virkelig på riktig vei, men enkelte ønsker han ikke dette livet virker det som. Jeg sitter med en tanke der jeg tenker: Har Tommy gjort disse menneskene på Nav noe vondt eller? Jeg gir meg bare over 😥

Så dette er mine tanker i kveld etter denne dagen.
Jeg/vi skal gjøre alt som står i vår makt for å hjelpe Tommy på rett kjøl. Vi vet at han er en god og snill gutt som har litt problemer. Han har tatt noen feile valg, men hallooo......han er ung....bare 22 år ! Hvem av oss alle har ikke tatt feile avgjørelser og ikke fått noen ny sjanse?!
Han har rett på dette akkurat som alle oss andre! 
Hvem er vi som har rett å dømme narkomane fordi det har vært tøft for de å leve? Er det ikke på tide at vi alle slutter å dømme og heller konsentrere oss om å hjelpe de som ikke har det så bra? Noen vil selvsagt ikke ha hjelp, men de som vil bør iallefall bli hørt!

No har jeg fått ut en del tanker her og jeg ber dere virkelig om å skrive under innlegget her i bloggen for å støtte Tommy. Han vil jo bare bli frisk jo! Bli frisk og kunne får komme hjem til familien sin. Er det så mye forlangt da?! ❤

No sitter jeg her med tårer i øynene og tenker på alle de som opplever dette som Tommy gjør. De svake som aldri blir noe sterkere pga systemet....Tragisk!

Jeg tar Tommy under mine vinger som jeg gjør med alle mine barn og vil det offentlig han noe vondt så må de gå igjennom meg. Basta!
Hvis de ikke hører på meg og Tommy når vi tar kontakt med de, ja da har vi bestemt oss for å gå til diverse aviser. Sanningen må ut og folk må få vite hvordan staten/kommunen behandler sine medborgere.

Så til alle dere som sliter der ute med det ene eller andre. Dere er alle like mye verdt og alle er unik på sin måte.

En varm klem sendes dere alle fra oss som bryr oss ❤

Ha en forsatt fin sommerkveld og hvis dere vil så kan dere dele dette inlegget slik at så mange som mulig får vite om dette 👍

Sammen er vi sterke vet dere og da kan vi flytte fjell 💋

 

Ensom og alene.....

I dag spurte jeg et spørsmål på Facebook som jeg lurte på hva folk ville svare på. Her er det:

Et spørsmål som jeg håper mange vil svare på. Jeg vil nok få en del reaksjoner, men jeg bare må få det ut no! 
Er det f.eks besteforeldre, tanter, onkler osv sitt ansvar å ta kontakt med sine barnebarn, nevøer og nieser når barna er små eller er det foreldrene til disse barna? Jeg tenker, de blir jo store en gang og de merker tidlig hvis det blir gjort forskjell på. Tenker jeg rett eller?


Mange svarte at det var begge sitt ansvar å holde kontakt. Den kan jeg helt klart se, men som bestemor så føler jeg et ansvar for å holde kontakt selv. Det kan jo være fordi jeg ønsker så sterkt å ha et godt forhold til dem, men det ønsker vel alle seg vel...... 
Det er jo ikke alle soam har den mulighet til å kunne dra for å besøke sine familer rett som det er, men en telefon er jo en genial oppfinnelse.......  👍Eller et lite kort, brev med frimerke på. Unger elsker jo å få post. Det er jo ikke så mye som skal til alltid 🤩

 

Jeg satt her å tenkte på hvorfor jeg ble så sint ved denne tanken og fant ut at det måtte være fordi jeg var veldig redd å bli forlatt når jeg var liten. Jeg hadde ikke noe særlig barndom som en del av dere vet og trodde at når mamma og pappa skilte seg så ville det bli bedre. Det ble jo det, men savnet etter pappa var jo der hver dag. Vi slapp jo å oppleve det vonde han førte med seg, men en pappa er no alltid en pappa. Den trygge mannen (Pappaen) som alle jenter drømmer om, han som skal passe døtrene sine til evig tid og passe på at ingenting skjer med de. *Sukk* 
Jeg har jo ikke opplevd dette,men som sagt, en pappa er no en pappa. 

Tryggheten min gjennom alle år har vært mine besteforeldre. Helt siden jeg var liten, så var det de som var min trygghet. Farfar døde, så farmor. Bestefar og mormor døde den del år senere. Det var alltid godt å gå på besøk til disse fine menneskene, for tryggheten lå alltid rundt i rommer. Man kunne slappe av der og være seg selv ❤

Om ca 2 mnd er det 1 år siden min far døde. Jeg har enda ikke fått tid til å sørge skikkelig over han, siden jeg har vært opptatt med å holde meg sterk grunnet barnebarna mine som har trengt meg over lengre tid. Jeg kjenner på kroppen at dette ikke er bra. Jeg burde ha tillatt meg å slippe følelsene ut, men jeg har ikke klart det. 

Grunnen for at jeg blir så sinna når jeg ser at noen ikke prioriterer familiene sine, er nok fordi at jeg ikke ønsker å se de som jeg er glad i blir så lei seg om de evt blir forlatt. Mange vet at de har nære slektninger som de skulle hatt mer kontakt med, men det er ikke så lett når de er små. Det å bli forlatt er en grusom ting eller det å ikke føle seg ønsket. 
Det er utrolig viktig at barn føler seg elsket og øsnket. Uten kjærlighet så kan man ikke bli fungerende mennesker. Jeg vet at vi alle lever i en travel hverdag, men som min kjære "Helt" Ingvar Wilhelmsen sier: "Vi har tid til det vi vil" Det handler om prioritering. 
Jeg sier ikke at alle skal være som meg som har "ofret" mitt liv i 10 mnd til barnebarn og satt meg selv på vent, men jeg ønsker bare at alle skal få oppleve å ha sine familier når en lever og ikke bare bli "snakket om" etter en evt død. Alle mennesker trenger masse kjærlighet og jo mer man får jo mer kan man gi. Det gir også trygget å vite at det er mange som er der for en om noe skulle skje.

Med disse tankene og ønske om at dere alle setter dere ned 2 minutter og tenker over hva som er viktigst i livene deres, ønsker jeg dere alle en flott sommerdag videre ❤

Husk at kjærligheten er størst av alt ❤ 

 

Vondt i Svigers-mamma hjertet mitt :(

Hvem tror de at de er?!!!!! Jeg snakker om Nav IGJEN ! Hvem er de som kan sitte der bak skrankene sine og spille Gud og dømme andre etter hva de selv mener er til det beste for andre mennesker? Hvilken utdanning har de som kan tilsi at denne unge "narkomanen" har det best ved å ta imot deres billigst tiltak og hvordan har de lov å styre over ruskosulenten og familien som er der for å hjelpe han?! Her er historien om min herlige "svigersønn" Tommy 🙂

Kort om Tommy: Etter en tøff oppvekst, så tok Tommy det feile valget å teste dop. Dette var hans måte å forlate de vanskelige tanker som er satt på hans minne. Han var da ca 11 år! Han har levd dette livet i ca 10 år no. Vi har kjent til Tommy i mange år og har "hørt" om han gjennom felles bekjente. Jeg har møtt han flere ganger i hans rustid og fått vondt i hjertet mitt hver gang ❤
De 3 siste årene har han vært kjæreste med min datter og de har fått 2 nydelige barn sammen. Tommy har da vært uten dop og vært en kjempe flott far. Ungene elsker han og det kan en se på barna når han kommer for å besøke de. De er helt i ekstase 🙂Hadde han vært en dårlig far så hadde de trekt seg unna når han kom. Her er det helt motsatt ❤

Her er historien om Tommy no: For ca 1 år siden fikk Tommy et tilbakefall og det er noe som kan skje den beste. Etter mye motgang og nerver på høykant, så taklet han ikke hverdagen så godt som han hadde gjort de siste årene. 
I denne perioden gikk min datter inn i en dyp depresjon og trengte hjelp. Vi som besteforeldre til barna grep inn og barna flyttet til oss og bodde hos oss i ca 10 mnd. 
På disse 10 mnd gikk min datter i behandling og Tommy la seg inn på rusbehandling i nordnorge. De hadde snakket sammen og bestemt seg for at dette skulle de klare og bli en familie igjen.

Tommy fant det vanskelig å være så langt fra unger og famile og ønsket seg i behandling nærmere oss. Han kom til Stavanger der de var i oppbyggingsfasen av et behandlingsted og dette ble for vanskelig for Tommy, da han trengte rask behandling og ikke være med å bygge dette opp. Han valgte da å sone 12 mnd i fengsel for å betale bøter som han hadde lagt seg opp. Under hele denne prosessen så har han holdt seg rusfri ! 

I går, søndag kl 12 slapp han ut fra Bjørgvin fengsel og satt på gaten for seg selv. Jeg og min datter var på Nav for å gi beskjed om dette slik at diverse hjelp han ville trenge var klart når han kom ut. Jeg har lenge hatt fullmakt fra Tommy der jeg kan "snakke om han " og hans saker på Nav og dette vet de om.
Da vi snakket med hans saksbehandler i forrige uke var alt ok. Hun skulle være vekke denne uken på ferie, men hadde gitt annsvaret til en annen på kontoret. 
Tommy har valgt å ikke bo sammmen med min datter og sine barn enda, da han har søkt seg videre inn på behandling her i nærheten. Han trenger forsatt behandling kjenner han og dette er en avgjørelse som bare blir tatt av en som virkelig vil ut av dette helvete! En voksen avgjørelse spør du meg! *Klapper han på skulderen*

Han har vært i møte med ruskonsulenten sin i dag og hun er i gang med å få han inn. De vil prøve å få han inn på behandling i løpet av 2-4 uker. De har søkt han inn på kriseplass og dette er han selvsagt veldig glad for. Men han ønsker som sagt å bo alene frem til dess og søkte om dette på Nav i dag. Dette skulle ikke bli noen problem sa de til oss 😲 Hans egentlige inntekt er AAP, men pga av at han satt inne så er dette stoppet. Det skal være oppe å gå igjen etter ca 2 uker, så han skulle få livsopphold i mellomtiden ! 
Tommy og min datter møtte opp kl 9.30 i dag og gjorde som de skulle og var glad at de var i gang og at min datter er så frisk at hun no kan være med å hjelpe han 🙂

Det er også laget en annsvarsgruppe rundt han der jeg, Nav, ruskonsulent og lege er med i. Dette er noe som jeg måtte få i gang før han ble sendt til nornorge. Jeg synes at det var uhyre viktig at han hadde et støtte apparat den dagen han kom ut igjen. Kjøss meg, sier bare jeg😠

Jeg hadde vært en tur hos min mor i dag og skulle på butikken etterpå. Dette visste min datter om. Så når jeg kom ut igjen derfra, så satt en fortvilet Tommy i bilen hennes. De hadde gledet seg til at han fikk et sted langt utpå landet som han hadde fått før, på en hytte.......MEN de hadde søren mag sendt han midt inne i byen på en apartement!!!! Det billigste i byen og med mange andre rusavhengige!! Hva gir dere meg?!
Jeg satt varene i bilen og labbet bort på Nav. Jeg var sint som en tyrk, men tenkte at dette må da virkelig være en glipp fra deres siden. Jeg fikk snakket med hun som var "vikaren" for Tommy sin faste saksbehandler og forklarte henne hele situasjonen hans og at han var på vei videre til behandling og at det var helt uholdbart at han skulle settes i denne situasjonen der han kunne ryke på en smell igjen.
Han har jo vært rusfri lenge og trenger ikke å dra på avrusning igjen og ville bare ha et sted der han ikke ville møte på sitt tidligere miljø. Hun nikket veldig forståelsesfult på hodet og sa at dette måtte hun jo selvsagt forandre på slik at han ikke datt utpå igjen!!! Jada......
5 minutter før de stengte kontoret ringte de fra Nav og sa at hvis han ikke tok imot tilbudet de hadde gikk han mitt inne i byen, så fikk han ikke noe annet tilbud! Dette var det billigste for de!!! På toppen av det hele skulle han få livsopphold, men fikke bare krisehjelp som er mye lavere enn livsopphold. Alt det som ble planlagt i forrige uke ble revet ned på et par timer! Til og med ruskonsulenten ringte Nav for å si at dette var en utrolig dårlig ide`i hans posisjon, men ble ikke hørt!!!!!

Da spør jeg.......Hvem i alle dager tror de at de er? Hvem har mest peiling og nok utdanning til å kunne at disse avgjørelser? Nav eller ruskonsulenten?!!!!
Jeg har fått SÅ utrolig nok av denne gjengen her på Nav at jeg snart klikker. De sparker ned mennesker som allerede ligger nede og de tar ingen hensyn! Bare de kan spare penger så driter de i konsekvensene. 
Hvor mange er det som går på Nav men ikke gidder å gjøre noe med livene sine? Hvor mange er det som bare henter penger og driter i hele verden?!!!! JA, disse kan værsegod vise noe forbedring........ Men hvorfor må de som virkelig vil bli bedre, de som vil forandre livene sine og har folk i ryggen både privat og offentlig, Hva med de? Hva med Tommy? Skal de bare få lov til å sette han på dette "dop" hotellet og fraskrive seg alt annsvar. Er det derfor vi har Nav? Skal de ikke høre på de andre innstanser som er i ryggen på han? Skal de ikke samarbeide med den annsavrsgruppen de er med i? Hav i h....er det for et egoløp de kjører??!!!! Jeg skjønner virkelig ikke hvordan de kan gå hjem å sove godt. De kan jo ikke være mennesker....heller roboter!!!

No sitter Tommy midt i byen på dette "hotellet" helt alene og med bare noen lusne kroner i lommen. Det er ikke noen måltider her og han må skaffe seg maten selv på butikker og lignende i nærheten. Joda, det kan han jo......men han går jo RETT ut i rusmiljøet jo!!!!! Halloooo......Kor dum går det ann å bli. Jeg kan ikke fatte hvordan disse menneskene på Nav har klart å gjennomføre en utdanning med den tankegangen enkelte har! Mitt sviger-mamma hjerte blør for denne herlige gutten no ❤

Jeg har sagt til min datter at hun skal kjøre til byen å hente han i morgen og så får han bo her hos oss til han kommer i behandling. Men vet dere hva........Hvis de på Nav tror at de skal slippe billig unna dette så tror de jammen meg feil ! De skal få merke at det hadde vært mye billigere for de å sendt han ut i ødemarken på en hytte enn ut her til meg. Jeg skal saumfare lover og regler i morgen og passe på at jeg får med meg alt. No er det virkelig nok!

Jeg har tro på Tommy. Han elsker familien sin og han vil gjøre alt for at de skal bli en trygg og god familie igjen. Han tar voksne valg og vil skåne de han elsker meste for det han må igjennom no. Han tenker på andre før seg selv. Han er virkelig på riktig vei, men enkelte ønsker han ikke dette livet virker det som. Jeg sitter med en tanke der jeg tenker: Har Tommy gjort disse menneskene på Nav noe vondt eller? Jeg gir meg bare over 😥

Så dette er mine tanker i kveld etter denne dagen.
Jeg/vi skal gjøre alt som står i vår makt for å hjelpe Tommy på rett kjøl. Vi vet at han er en god og snill gutt som har litt problemer. Han har tatt noen feile valg, men hallooo......han er ung....bare 22 år ! Hvem av oss alle har ikke tatt feile avgjørelser og ikke fått noen ny sjanse?!
Han har rett på dette akkurat som alle oss andre! 
Hvem er vi som har rett å dømme narkomane fordi det har vært tøft for de å leve? Er det ikke på tide at vi alle slutter å dømme og heller konsentrere oss om å hjelpe de som ikke har det så bra? Noen vil selvsagt ikke ha hjelp, men de som vil bør iallefall bli hørt!

No har jeg fått ut en del tanker her og jeg ber dere virkelig om å skrive under innlegget her i bloggen for å støtte Tommy. Han vil jo bare bli frisk jo! Bli frisk og kunne får komme hjem til familien sin. Er det så mye forlangt da?! ❤

No sitter jeg her med tårer i øynene og tenker på alle de som opplever dette som Tommy gjør. De svake som aldri blir noe sterkere pga systemet....Tragisk!

Jeg tar Tommy under mine vinger som jeg gjør med alle mine barn og vil det offentlig han noe vondt så må de gå igjennom meg. Basta!
Hvis de ikke hører på meg og Tommy når vi tar kontakt med de, ja da har vi bestemt oss for å gå til diverse aviser. Sanningen må ut og folk må få vite hvordan staten/kommunen behandler sine medborgere.

Så til alle dere som sliter der ute med det ene eller andre. Dere er alle like mye verdt og alle er unik på sin måte.

En varm klem sendes dere alle fra oss som bryr oss ❤

Ha en forsatt fin sommerkveld og hvis dere vil så kan dere dele dette inlegget slik at så mange som mulig får vite om dette 👍

Sammen er vi sterke vet dere og da kan vi flytte fjell 💋