31. aug, 2015

Pusteøvelser

Mange har sikkert hørt dette, men pusten er kilde nr 1 til å takle angst.
Hvis man ikke puster riktig så kommer en ikke så veldig langt. Angsten bli bare ti ganger verre.

Alle vi som har født barn kan denne teknikken utenat :) Det er den samme vi bruker når vi føder, som hjelper best under ett panikkanfall.

Yoga er den beste form for å lære dette , også resten av avspenningsøvelser. Yoga mot angst og stress er den beste medisin. Du kan lese her om de mest viktige øvelser for oss som slite med angst: http://www.trening.no/treningstips/2435.o2.html

Dette kan du gjøre hjemme, og det tar ikke lang tid :) Her får du lært om pusten, strekke ut muskler og trent på å slappe av i tankene. Det er jo tankene som styrer allt som skjer i kroppen. Derfor er det viktig at du trener hodet, til å tenke det du vil skal skje med kroppen :) Allerede da er du kommet langt :)

For min del så trente jeg veldig mye på pusten, og trente meg opp til å fokusere på pusten når panikk anfallene kom. Det var ikke lett til å begynne med, men jeg lukket bare øynene og sa til meg selv: «Sissel, denne kampen skal du vinne……» Og til slutt så klarte jeg det :)

En ting som er sikkert er at all trening er veldig slitsom til å begynne med, men tro meg…….Du får ett kjempe flott og fredelig liv etter at du har klart det :)

Stå på alle sammen og husk: Ett steg frem kan gi ti tilbake, men til slutt klarer du det helt på frem <3

Jeg kan no sovne av å puste riktig, og det er så utrolig mye bedre enn å putte i seg medisiner ;)