31. aug, 2015

Foredrag 10.05.2012

WoW, for en dag dette var. Det er vel det beste jeg har opplevd til nå :)

Det var så utrolig morro å holde foredrag sammen med helten min Wilhelmsen, og vi holdt på å le oss ihjel…..hehe :)
De som satt å hørte på lo de og :)  Det var bare helt konge!

Denne gangen gruet jeg meg ikke noe særlig, bare kjente på denne spenningen i magen…..men den skal jo være der for å yte max :)

Følte meg også litt «important» denne gangen da jeg fikk utdelt navneskilt som alle de andre «ekspertene»…….hehe :) Jeg var liksom en av de som hadde «peiling» liksom….hehe :)
Fikk gratis flott lunsj og vi var på ett flott hotell :) Kan det bli bedre? *Juuuhuuuuu* ;)

Selve innlegget jeg hadde sammen med Wilhelmsen gikk på dette om hvordan jeg var blitt frisk og hvordan jeg fixet dette no. Det er en veldig spesiell situasjon en står i, når fagfolk spør meg om hvordan de skal behandle pasienter med denne lidelsen. Jeg kjenner at jeg brenner i hele kroppen for å kunne få fortelle dette. Jeg er heller ikke redd lenger for å komme i evt diskusjoner om det skulle skje :)

En lege som hadde drevet som fastlege i over 30 år, ønsket min hjelp til å lære henne hvor denne «grensen» går. Det er denne grensen som skiller mellom det å være «søtsnill» og det å kunne tørre å gi pasienten sin ett spenn bak :)Den er grusom vanskelig.
Men jeg prøvde så godt jeg kunne å fortelle henne, at hun måtte ta pasienten alvorlig hele tiden og ta de evt tester for å kunne berolige pasienten. For så å kunne gi dette «lille spaket» for å gå videre.
Det som jeg har tenkt mye på at en bør gjøre som lege, er å  ta å skrive ut svarene på de tester som man må ta, for å kunne vise dette konkret til pasienten. En kan si veldig mye til en angst pasient, som går inn det ene øret og ut det andre. Men visst en viser noe konkret, så er det lettere å ta det til seg. Dette fordi at vi som er så full i tanker hele tiden, er utrolig trette og hodet» fungerer»ikke som det skal.
Da er dette en veldig enkel måte å vise konkrete svar på, og at alt er i orden :)
Håper at det er noen som tar dette til seg og bruker det. Det er veldig til hjelp for oss med angst og forbier.

Ellers fikk jeg med meg veldig mye fint og spennende av annet inne psykiske lidelser og behandlinger. Dette er noe som jeg håper at jeg kan få være med på i senere tid også :) Kjenner at jeg har behov for å fylles opp med en masse info innen dette feltet.

Lærte meg også Minfulness trening og kontakt med tankene mine, av en som har vært munk sammen med Dalai Lama :)
Du kan lese litt om det her:  http://www.mindfulness.com/……det er noe som virkelig hjelper til med å klare å sotere tankene i hodet ditt :)

Jeg fikk også tilbakemelding på at jeg og Wilhelmsen var litt av ett team, siden vi hadde så lik galgenhumor….haha :)
Joda, vi ler så vi gapskratter, men selvsagt er vi alvorlig også…..
Men det å kunne sette dette sammen med humor, gjør at folk tar det til seg og vi som er pasienter kan le litt i den tunge hverdagen. Synest at dette er en genial måte å fremføre dette på ,da folk hører om de vil eller ei…hehe :) «Smuginputt» *Flire* ;)

Så kom vi på slutten av en flott dag og jeg fikk ett spørsmål som nesten slo meg rett i bakken :) Det var en dame som lurte på om jeg hadde noen avtaler for 13.juni 2013 :)
Jeg skvatt til og sa så rødmene jeg kunne:» Tror ikke det…….» hehe :)
Da lurte hun på om jeg ville komme en tur til Oslo for å holde ett foredrag (alene) på ett 10 års jubileum?  Eeeeeee, jajo…hehe :)
Hun jobbet med «Mestring i Livet» og mente at jeg hadde mye å lære fra meg der! Hjelp…..hehe :)
Tenk at hun har så tro på meg at hun «bestilte» meg ett år i fremtiden?! *Varmen brenner i mitt hjerte* <3

Dette må da være en klar melding om at jeg er på rett vei og at folk heier på meg vel?! hehe :)

Jeg er så utrolig takknemlig for at jeg får bruke all denne erfaringen jeg har og kunne dele med andre :)

 

Varme klemmer fra Sissel :)